Lyckat seminarium om ökad effektivitet och kundnöjdhet i kundservice

indicate-me-chef-natverket-close

I onsdags anordnade Indicate me tillsammans med Chefnätverket Close ett frukostseminarium med temat Kundservice  – effektivisera och öka kundnöjdheten.  

Lina-bjelkmar-chefnatverket-Close-2

Lina Bjelkmar, VD på Indicate me, inledde morgonen med att prata om de utmaningar som flera personer upplever inom kundservice.
1. Tidskrävande uppföljning
Att samla och analysera data är ofta tidskrävande inom kundservice. Det är inte ovanligt att data behöver hämtas från olika system och med olika tidsspann t.ex. per dygn, vecka eller månad.
2. Nyckeltalsdjungeln
Med mycket data möter man ofta utmaningen med att hitta rätt nyckeltal som man bör fokusera på. Vilka nyckeltal ska man fokusera på i kundservice för att hitta rotorsaker som leder till förändring?
3.Motivera medarbetare
Att ha motiverade medarbetare är a och o för att leverera god service. Hur kan man engagera medarbetarna i sin utveckling?

Efter att Lina inlett med de utmaningar som många känner igen sig i presenterade hon hur Indicate me kan hjälpa till för att lösa respektive utmaning.

Adam Wahrén, Business Manager för Halebop, gav oss inblick i hur Halebop har lyckats vinna titeln om Sveriges nöjdaste mobilkunder åtta av de senaste tio åren och vad de har gjort för att öka sin NPS med 30% på 6 månader. Hur gör man för att skapa nöjda kunder?

 

 

Avslutningsvis talade Johan Frodell, VD på Releasy, om hur de gått från negativt resultat till god lönsamhet och samtidigt lyckats behålla kvaliteten inom kundservice. Detta genom att följa upp och optimera den tid som spenderas i kundservice, med fokus på produktivitet och effektivitet.

Frodell-chefnatverket-Close