Carglass_indicate_me

Så här gjorde kundservicen hos Carglass för att uppnå 3 enastående resultat

Mer kundtid, smidigare analyser och roligare tävlingar för medarbetarna – Det är bara tre saker som kundservicen hos Carglass upplevt sedan de började använda sig av Indicate me.

I en ny film träffar Lina Bjelkmar, VD på Indicate me, Katya Grönroos, som är Kundcenterchef på Carglass. Carglass har varit kunder till Indicate me i ungefär ett år, och i filmen berättar Katya om hur Indicate me har hjälpt dem att förbättra kundresan, öka produktiviteten och engagemanget hos medarbetarna.

Carglass kallar sin enhet för kundcenter eftersom de gör mycket mer än att bara hantera kundtjänstärenden. De har också flera administrativa uppgifter, och enheten har växt enormt på bara ett och ett halvt år. Teamet har fördubblats från 12 till 27 personer.

Från excel-månadsrapporter till kundinsikter timme för timme

Carglass vill att kundresan ska vara så bra som möjligt, och Indicate me har gjort en stor skillnad för dem. Tidigare drog Carglass ut excel-rapporter som Kundcenterchefen Katya analyserade. Nu får de dessa rapporter levererade på ett helt annat sätt i Indicate me och kan hoppa över steget med sammanställning och hoppa in direkt i analysen. Samtidigt får medarbetarna sina resultat presenterade timme för timme, i stället för bara en gång i månaden.

” Indicate me har varit ett väldigt bra inslag i deras arbete, att de hela tiden kan påverka sina siffror – när jag gör så här händer det här, vilket man inte gjorde förut. Förut presenterade jag vad siffrorna blev, medan nu har de chansen att påverka siffrorna varje dag”, säger Katya i filmklippet.

Mer kundtid och ökat engagemang
Carglass har också börjat mäta produktivitet som ett nyckeltal och har ökat denna markant. Tidigare ansåg de inte att detta var ett viktigt nyckeltal, men det har visat sig vara avgörande för att öka tillgänglig kundtid och skapa en bättre förståelse för hur medarbetarnas arbete påverkar helheten.

Indicate me används även för tävlingar och coachning. Tävlingar har tidigare tagit upp till två dagar att sammanställa, men nu kan medarbetarna se hur de ligger till mot andra i realtid i Indicate me. Coachning har också förenklats och är nu mycket mer lättillgänglig för ledarna och medarbetarna.

Katya avslutar filmen med att säga:

”Vi är jättenöjda, jätteglada, för det här. Speciellt kanske jag, då det har blivit väldigt mycket enklare för mig”.


Se filmen nedan för att höra Katyas egna ord om förändringen i deras kundservice.