Bra kundbemötande

När blev du riktigt bra bemött av kundservice, eller omvänt när blev du riktigt dåligt bemött av kundservice?

Handen på hjärtat, hur ser du på din kundservice? Ser du din kundservice som en kostnad du försöker sänka genom att på olika sätt bygga barriärer mellan kunden och service? Svarsträd som en hel skog och talmanus till medarbetarna som inte tillåts ta egna initiativ för att lösa problem? Att skälla på sina medarbetare när de går utanför riktlinjerna är en riktigt engagemangsdödare, nog finns det bättre sätt?

I filmen berättar Lina Bjelkmar, VD på Indicate me, om ett företag som helt vänt på inställningen till “effektiv kundservice” och tagit sin kundservice till en helt ny nivå. Företaget behandlar varje kund som en unik person, därför blir även varje samtal unikt där de har valt att exkludera standardsvar. Är det en kund som behöver ett par skor till ett bröllop, får den snart ett specialgjort vykort med en grattis hälsning på. Det här är bara några exempel på hur de arbetar med sina kunder. Vill du veta mer? Se filmen.

Relaterat innehåll

Ikea

83 i NPS

Lina Bjelkmar, VD Indicate me, och Jonus Bartholdson, Koncernchef Pulsen, diskuterar vad kundfokus innebär och några av anledningarna till Indicate me’s höga NPS-resultat.

ICA

Distansledarskap

Väldigt många jobbar idag på distans, vilket även gäller kundservice. Vi har förstått att en utmaning för många är distansledarskap och att engagera sina anställda. Indicate me har flera...

payex

Kundservice ökar i status

Vi ser en tydlig trend att kundservice ökar i status internt hos allt fler bolag. Men vad beror det på? I filmklippet tas några anledningar upp.